Nieuwe trap: prijs, opties en materialen

Is je trap versleten, lelijk of krakkemikkig? Soms kan je het ding nog renoveren, maar soms is het beter op een vervangende trap te plaatsen. Lees hier wat dat kost en hoe de plaatsing van een nieuwe trap gebeurt.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Nieuwe trap prijs

Een nieuwe trap: wat is het prijskaartje?

De prijzen van een nieuwe trap hangen af van de soort trap, de grootte, het materiaal en de afwerking ervan. Door al die factoren is het moeilijk om één prijs te noemen. De bedragen hieronder zijn dus slechts een indicatie. Dit zijn de gemiddelde kosten, inclusief de levering, plaatsing en afwerking door een vakman.

  • Een rechte trap laten plaatsen kan tussen de €1.500 en €3.200 kosten.
  • Een trap met hoeken laten plaatsen kan tussen de €1.800 en €3.600 kosten.
  • Een wenteltrap laten plaatsen kan tussen de €2.000 en €4.000 kosten.

Hierbij kunnen nog kosten komen voor de demontage van de bestaande trap en het afvoeren van het puin. Natuurlijk kan je zelf een deel van dit werk voor je rekening nemen, zodat alleen het plaatsen en afwerken door een vakman hoeft worden gedaan.

Vergelijk de prijzen

Een trap plaatsen versus renoveren

Een vervangende trap kopen is één oplossing, maar vaak is het ook mogelijk om je oude trap op te knappen. Vooral als de onderliggende structuur nog in orde is, kan het er met een reparatiebeurt en een nieuwe bekleding weer prima uit komen te zien. Of de traprenovatie goedkoper uitpakt dan een volledig nieuw exemplaar aan te schaffen, dat kan een vakman je vertellen. Vraag een offerte aan voor beide werkzaamheden, en je weet snel wat in jouw situatie de slimste keuze is.

Het kiezen van een trap

Als je besloten hebt om een ander exemplaar in je woning te laten installeren, dan is de volgende vraag: wat voor trap? Kijk om te beginnen naar de vorm: wil je weer dezelfde rechte trap, trap met hoeken of wenteltrap, of kies je voor een ander type? Daarna kan je kijken naar het materiaal: er zijn trappen van hout, kunststof, steen en beton.

Tenslotte denk je na over de afwerking: ga je je trap schilderen, lakken of bekleden, moeten er antislipstrips op komen, hoe werk je de hoeken van de treden af en zo voort. Er zijn prefab-trappen in de handel, maar je kan ook kiezen voor een maatwerktrap die helemaal op jouw woning is afgestemd. Een expert op het gebied van trappen kan je goede adviezen geven en een voorstel doen dat goed in jouw interieur zal staan.

Werkwijze bij het installeren

Het plaatsen is niet zo eenvoudig. De structuur moet precies passen, stevig verankerd worden en netjes worden afgewerkt. De volgende stappen komen zeker langs bij het installeren in je woning.

  • 1. De beschikbare ruimte moet nauwkeurig worden opgemeten, zodat je een trap kunt bouwen of bestellen die naadloos in het trapgat past.
  • 2. Het oude exemplaar moet worden verwijderd, schade moet worden hersteld en rommel moet worden opgeruimd, zodat je snel het nieuwe exemplaar kan plaatsen: je wil immers zo kort mogelijk zonder blijven zitten!
  • 3. Als het nieuwe exemplaar geleverd worden, moet die met vereende krachten op de juiste plek worden gezet. Afhankelijk van het formaat en het gekozen materiaal kan dat zo’n zware klus zijn dat het gebruik van een minihijskraan noodzakelijk is. Ook het stutten ervan terwijl die gemonteerd wordt is belangrijk.
  • 4. Als de trap op zijn plek staat, moet die met geschikte bouten of andere ijzerwaar worden bevestigd in het trapgat.
  • 5. Nu kan de trap afgewerkt worden met kit, lak, olie of bekleding.

Vind de juiste trapspecialist in jouw regio

Zelf installeren of een specialist kiezen?

Zelf plaatsen is mogelijk, maar het kost tijd, moeite en overlast. Bovendien zal je op hoogte moeten werken en zware objecten moeten tillen, wat de nodige risico’s met zich meebrengt. Klinkt het stappenplan hierboven als veel werk? Er zijn vakmensen die het plaatsen van vervangende trappen tot hun specialiteit gemaakt hebben. Zij voeren de klus snel uit, werken tot in de puntjes af en zorgen dat die tientallen jaren lang zijn functie vervult.

Vraag nu je offerte aan en geniet binnenkort van je nieuwe trap!

Vraag je je af wat een vervanging of renovatie kost? Via onze offerteservice ontvang je snel aanbiedingen van een paar experts in jouw regio. Daardoor kan je de beste en goedkoopste vakman voor jouw project benaderen, en is je trap binnen de kortste keren weer als nieuw.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Wat wenst u te laten realiseren

2*. Welk type trap wenst u?

3. Beschrijf uw project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.