Trappenmakers in België: overzicht per regio

Op zoek naar een trappenmaker in jouw buurt ? We geven je een overzicht van erkende en ervaren specialisten uit jouw regio.

Vergelijk trappenmakers

In welke regio zoek je een trappenmaker?

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Ben je klaar met het kijken naar een lelijke en versleten trap in je woning of staat de kleur of bekleding je gewoon niet aan? Dan is het slim om een volledige traprenovatie te laten uitvoeren.

Ook in jouw regio zijn er diverse vakbedrijven die dit werk voor jou kunnen uitvoeren. Natuurlijk gebeurt dit altijd op professionele wijze, zodat je trap er werkelijk van zal opknappen.

Door meerdere offertes aan te vragen is de beste aanbieder zo gevonden!

Wat houdt traprenovatie in?

Bij een traprenovatie wordt simpelweg de kwaliteit van je trap enorm opgehoogd. Dit kan op diverse manieren en voor vrijwel ieder budget. In de meeste gevallen kan er nieuw leven in je bestaande trap worden geblazen.

In bepaalde situaties zal je moeten overgaan tot de plaatsing van een nieuwe trap. Je plaatselijke specialist kan je er alles over vertellen.

Laat je adviseren door een vakman

Trap bekleden

Eén van de mogelijkheden is het aanbrengen van bekleding, zoals bijvoorbeeld tapijt, linoleum of vinyl. Uiteraard bepaal je helemaal zelf welke stoffering er wordt aangebracht en in welke kleur. Het laten stofferen van je trap brengt meerdere voordelen met zich mee.

Zo ziet de trap er direct als nieuw uit, wordt het loopcomfort verhoogd en wordt ook nog eens gezorgd voor een geluiddempend effect. Bij je plaatselijke expert in trapbekleding kun je uit vele soorten jouw perfecte keuze maken.

Trap renoveren met overzettreden

Het aanbrengen van overzettreden op je bestaande trap is een zeer snelle manier om hem een volledige metamorfose te geven. Zeker wanneer je een vakman inhuurt is de klus zo geklaard. Zoals de naam al aangeeft worden er bij een traprenovatie met overzettreden volledige nieuwe treden over de oude treden heen geplaatst.

Deze nieuwe treden zijn dun, maar toch zeer sterk en slijtvast. Desgewenst kun je tegelijkertijd ook nieuwe stootborden laten aanbrengen.

Overzettreden zijn er in standaardmaten, maar kunnen ook geheel op maat worden gemaakt. Zo zijn ze ideaal voor zowel rechte als gedraaide trappen.

Trappenmaker België

Hoe werkt een trappenmaker?

Het is belangrijk om de oude trap eerst goed schoon te maken voordat er nieuwe bekleding of verf op aangebracht wordt. Door hem te schuren, af te branden of afbijtmiddelen te gebruiken worden alle oude verfresten, lijmlagen en andere ongewenste zaken verwijderd.

Secuur en veilig werken is op dit punt uiterst belangrijk. Nadat alle oude afdeklagen en andere restjes zijn verwijderd, is de trap klaar om opnieuw te worden behandeld.

Nieuwe trap installeren

Slechts in een aantal uiterste gevallen zal het nodig zijn om de complete trap te vervangen door een nieuwe. Dit is een vrij kostbare ingreep en dus wordt hiertoe alleen besloten wanneer het echt niet anders kan.

Een veel voordeligere manier om te zorgen voor een trap als nieuw is door als het ware een nieuwe over de oude trap heen te bouwen. Dit scheelt je enorm veel tijd, moeite en geld en geeft een even fraai effect.

Trap zandstralen

Het schuren of afbranden van een oude trap is niet altijd de beste keuze. Gelukkig is er een uitstekend alternatief: zandstralen. Je kunt dit werk het beste overlaten aan een vakman. Hij beschikt over de juiste professionele apparatuur en heeft de benodigde ervaring met deze reinigingsmethode.

Het zandstralen houdt in dat er onder hoge druk zeer kleine zandkorreltjes tegen de trap aan worden gespoten. Hiermee kunnen onder meer oude verflagen heel eenvoudig en egaal worden verwijderd. Vraag je lokale vakman of het zandstralen ook bij jouw trap de meest geschikte optie is.

Waarom het hebben van een trappenmaker belangrijk is

Een vakman beschikt over ontzettend veel kennis en ervaring omtrent traprenovaties. Daarnaast is hij ook nog eens in het bezit van de juiste apparatuur voor het verzorgen van hoogwaardige vernieuwingswerken.

Bovendien weet je bij een trapexpert dat de installatie van nieuwe of overzettreden altijd op een deugdelijke manier gebeurt. Bespaar jezelf enorm veel tijd, stress en zorgen en ga dus niet zelf aan de slag, maar kies voor de expertise van je plaatselijke specialist in traprenovatie.

Vergelijk tot 5 offertes

De juiste trappenmaker in België

In het hele land zijn er trapspecialisten te vinden en dus is er ook altijd een expert bij jou in de buurt. Online vind je heel eenvoudig de beste vakmensen uit jouw eigen woonplaats of regio.

Het grote voordeel van een lokale expert is dat hij snel inzetbaar is en dat zijn voorrijkosten meestal erg laag zijn.

Om de beste trappenmaker te vinden kan je deze tips volgen

Natuurlijk kies je bij de renovatie van je trap niet zomaar een willekeurige aanbieder, maar ga je voor hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan bij trapspecialisten bij jou in de buurt. Maak een uitgebreide vergelijking en kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar vooral ook naar de geboden kwaliteit.

Uiteraard is het ook belangrijk dat de vakman van jouw voorkeur je trap de gewenste behandeling kan geven. Zo krijg je de trap van je dromen. Heb je familieleden, vrienden of kennissen die al eerder hun trap lieten herstellen? Vraag hen dan zeker naar hun ervaringen en aanbevelingen.

Beroep doen op een gespecialiseerd bedrijf

Een echte specialist in trappen staat altijd voor je klaar en geeft je een goed advies omtrent het herstellen van jouw versleten, vieze of verouderde trap. Schroom daarom niet om contact op te nemen met het regionale bedrijf van jouw voorkeur. Samen kunnen jullie de wensen en mogelijkheden doornemen, zodat je trap straks op de juiste manier gerenoveerd wordt.

Je kunt mailen of bellen, maar natuurlijk is ook een persoonlijke afspraak een goed idee. De vakman uit jouw stad komt bij je langs en beoordeelt de staat van je trap. Op grond hiervan kan hij je precies vertellen wat er nodig is om je trap weer prachtig te maken.

Traprenovatie: vind en vergelijk vakmannen

Het vinden van trapherstellers in jouw regio is heel eenvoudig. In de meeste gevallen kun je gewoon online offertes bij ze aanvragen. Zo wordt vergelijken en kiezen wel heel eenvoudig.

Ga dus vandaag nog op zoek naar de vakman die jouw trap mag renoveren. Natuurlijk altijd op het hoogste niveau en tegen de meest scherpe tarieven.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Wat wenst u te laten realiseren

2*. Welk type trap wenst u?

3. Beschrijf uw project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.