Prijs trap: wat mag je verwachten?

Is je trap versleten? Dan zijn er twee opties: traprenovatie of een nieuwe trap kopen. In beide gevallen ben je waarschijnlijk benieuwd naar de kostprijs. Wat mag je verwachten van de prijs van een trap? Wij hebben voor jou hieronder een overzicht gemaakt!

Vergelijk de prijzen

Algemene traprenovatie prijs

istockphoto-1210584747-612x612-1.jpg

Een traprenovatie is een goede optie, omdat het de goedkoopste manier is om van een nieuwe trap te genieten. De traprenovatie prijs hangt af van welke renovatietechniek je laat uitvoeren. Hieronder meer info over de mogelijkheden!

Trap zandstralen prijs

Een houten trap kan je renoveren door het te zandstralen. Het is vooral een goede optie als de constructie nog in orde is, maar het wel een opkikkertje kan gebruiken. Een vakman spuit in dat geval fijne korrels zand op de trap onder hoge druk.

Verf en vernis worden zo van je trap verwijdert en je het wordt mooi egaal. De prijs van een trap zandstralen ligt gemiddeld tussen de 30 en 40 euro per vierkante meter.

Overzettreden plaatsen prijs

Met overzettreden laat je je trap op een snelle manier er weer als nieuw uitzien. Het is duurder dan andere renovatietechnieken, maar nog steeds goedkoper dan een nieuwe trap. Gemiddeld betaal je hiervoor tussen de 100 en 150 euro per trede.

Trap verven prijs

Als je gewoon van een nieuw kleurtje wilt genieten of kleine krasjes wilt verbergen, is het mogelijk om je trap te schilderen. Voor het verven van je trap betaal je ongeveer 15 tot 20 euro per trede.

Trap stofferen prijs

Een andere optie is om je trap te stofferen. Op die manier krijgt je trap een mooie nieuwe uitstraling én wordt het geluid gedempt. De prijs van een trap stofferen hangt af van het materiaal dat je kiest. Over het algemeen kost het je tussen de 650 en 960 euro.

Nieuwe trap prijs

Zijn er te veel gebreken aan je trap of wil je gewoon heel erg graag een nieuw model? Dan is het handig om te weten wat het je kost. Uiteraard zijn er zoveel verschillende modellen en materialen om uit te kiezen dat het moeilijk wordt om er een vaste prijs op te plakken.

Over het algemeen kan je rekenen op een prijs tussen de 2.000 en 2.800 euro. De goedkoopste optie is een rechte open trap. De duurste optie is een trap met twee kart draai. Ook het materiaal heeft invloed op de prijs van een trap.

Prijs trap per soort

De prijs van een trap hangt vooral af van het materiaal en het model dat je kiest. Hieronder een overzicht!

Houten trap prijs

Wil je graag een charmante houten trap laten plaatsen? Dan kost dit je gemiddeld rond de 600 euro. De prijs van de trap loopt op als je kiest voor een duurdere houtsoort, zoals eikenhout. Ook wanneer je trap draaien bevat of gesloten moet zijn, kost het je meer. Onderstaande tabellen geven je een beter zicht op de exacte prijs van de trap die je wenst te kopen!

Gemiddeld prijs houten trap

 • Open vurenhouten steektrap: 800 euro
 • Dichte vurenhouten trap met één kwart draai: 1.050 euro
 • Dichte eikenhouten trap met twee kwarten: 2.800 euro

Prijs houten trap per houtsoort

Prijs voor een gesloten trap met 1 kwart.

 • Vurenhout: 925 euro
 • Beukenhout: 1.800 euro
 • Mahoniehout: 2.200 euro
 • Eikenhout: 2.600 euro

Prijs houten trap per model

Prijs voor een trap uit vurenhout.

 • Steektrap: 700 euro
 • Trap met boven- of onderkwart: 925 euro
 • Halfslag trap: 1.000 euro
 • Trap met twee kwarten: 1.100 euro

Steektrap prijs

De prijs van een streektrap begint bij ongeveer 1.500 euro. Deze prijs is inclusief de installatie en voor een trap gemaakt uit vurenhout. Voor een streektrap uit luxueuzere houtsoorten betaal je tot wel 5.000 euro.

Wenteltrap prijs

Wil je graag een wenteltrap? Dan betaal je hiervoor heel wat meer. Wenteltrappen zijn doorgaans het duurst. Reken hiervoor op een kostprijs van minimaal 3.000 euro met de plaatsing inbegrepen.

istockphoto-517681330-612x612-1.jpg

Trap op maat: richtprijs

Als je een trap wilt dat helemaal bij je noden en smaak past, is je beste keuze om er een op maat te laten maken. Daarvoor betaal je iets meer. Een gesloten trap met één kwart in vurenhout kost je bijvoorbeeld rond de 1.250 euro. Als je kiest voor twee kwarten loopt de prijs op tot ongeveer 3.500 euro.

Uiteraard hangen de kosten ook af van het materiaal dat je kiest. Een beukenhouten trap kost je heel wat meer dan een trap uit vurenhout. Gemiddeld betaal je hiervoor 1.750 euro. Een trap uit mahoniehout kost gemiddeld 2.150 euro en een eikenhouten trap 2.500 euro.

Trapleuningen op maat

Ben je van plan om een op maat gemaakte trap te kopen? Dan is het handig om te weten hoeveel de trapleuningen kosten. Gemiddeld ligt deze prijs rond de 75 euro. De minimumprijs is ongeveer 40 euro en de maximumprijs 150 euro.

Zoldertrap op maat

Het is eveneens mogelijk om een zoldertrap op maat te laten maken. Ook in dat geval hangt de prijs van de trap af van het materiaal en model dat je kiest. Een rechte, houten trap is het goedkoopst. Het kost je gemiddeld rond de 1.000 en 1.200 euro.

Advies nodig? Vraag extra informatie aan

Extra kosten en afwerkingsprijs trap

Ook de extra afwerking bepaalt de uiteindelijke prijs van je trap. Wil je trapverlichting installeren? Dan komt er een extra bedrag van ongeveer 10 tot 40 euro per spot of ledstrip bij. Voor antislip strips betaal je tussen de 3 en 15 euro per meter.

Vraag je offerte aan en vergelijk de beste prijzen!

Of je nu je trap wilt laten renoveren of van plan bent om een nieuwe trap te kopen, het is altijd een goed idee om eerst offertes bij verschillende vakmannen te laten opstellen.

Op die manier kies je er eenvoudiger de goedkoopste professional uit. Het vergelijken van offertes doe je bovendien eenvoudig op onze site. Het duurt slechts enkele minuten en bespaart je heel wat geld. Het loont dus zeker de moeite!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Wat wenst u te laten realiseren

2*. Welk type trap wenst u?

3. Beschrijf uw project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.