Traprenovatie: hoe vind je de juiste vakman in West-Vlaanderen ?

Vertoont jouw trap ernstige defecten die voor behoorlijk wat geluidsoverlast zorgen of is het de hoogste tijd om jouw verouderde trap een beetje moderner te maken zodat hij mooi aansluit op jouw nieuwe interieur? Traprenovatie in West-Vlaanderen is dikwijls heel wat goedkoper dan een nieuwe trap plaatsen. Maar hoeveel betaal je nu eigenlijk om een trap te laten renoveren en welke opties bestaan er? Je leest het allemaal in dit artikel!

Ontvang een prijs op maat

Vind een vakman voor traprenovatie of een trappenmaker in West-Vlaanderen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Welke soorten traprenovaties bestaan er?

traprenovatie voor en na

Afhankelijk van de staat waarin je trap verkeert, heb je de keuze uit verschillende opties voor jouw traprenovatie. We bespreken hieronder de populairste soorten traprenovatie.

Trap bekleden

Wil je voor de volle 100% komaf maken met je verouderde trap? Dan kies je voor het laten bekleden (of stofferen) van je trap. In de meeste gevallen wordt er tapijt gebruikt om een trap te stofferen maar indien je dat wenst kan je ook kiezen voor andere materialen, zoals linoleum, marmoleum en vinyl bijvoorbeeld. Een bijkomend pluspunt van dit soort traprenovatie is dat de bekleding een geluiddempend effect heeft.

overzettreden plaatsen

Trap renoveren met overzettreden

Een trap renoveren met overzettreden is de populairste en tegelijkertijd ook de duurste oplossing. Overzettreden zijn losse traptreden die over de oude traptreden heen gezet worden en bijgevolg per trede verkocht worden. Door te kiezen voor overzettreden speel je op zeker en ziet je trap er meteen als gloednieuw uit. Bovendien is het installeren van overzettreden nog steeds goedkoper als het plaatsen van een volledig nieuwe trap.

Naast een trap bekleden en een trap renoveren met overzettreden, bestaan er ook nog andere soorten traprenovaties. Zo kan je, indien je trap nog in goede staat verkeert, ervoor kiezen om je trap te laten schilderen of kan je een hardhout trap laten zandstralen.

Ontvang een prijs op maat

Wat kost traprenovatie?

Hoeveel je precies betaalt voor traprenovatie is logischerwijze afhankelijk van de gekozen methode:

Trap verven: een trap verven is de goedkoopste manier om een trap te renoveren. Deze manier kan wel alleen toegepast worden wanneer het gaat om het esthetisch verbeteren van een trap die nog in goede staat verkeert. Voor het schilderen van een trap betaal je gemiddeld tussen 10 en 20 euro per trede. Houd er welk rekening mee dat er veel tijd voorbijgaat aan het correct schilderen van een trap.

Trap zandstralen: voor de renovatie van een hardhouten trap, zoals een eiken of een beuken trap biedt zandstralen een ideale oplossing. Tijdens het zandstralen worden er fijne korrels op je trap gespoten die alle verf- en vernisresten losmaken. Om een trap te laten zandstralen betaal je zo’n 30 tot 40 euro per vierkante meter.

Trap stofferen: heb je ervoor gekozen om je trap te bekleden? Dan dien je een prijskaartje tussen 650 en 960 euro in aanmerking te nemen.
Trap renoveren met overzettreden: een trap renoveren met overzettreden is de duurste maar ook de meest effectieve oplossing. Deze traprenovatietechniek kost je tussen 100 en 150 euro per trede.

Waarom het inschakelen van een vakman in West-Vlaanderen voordelig is

traprenovatie in jouw regio

Als je een geboren handige Harry bent kan je het overwegen om zelf aan je traprenovatie te beginnen. Echter, als je helemaal zeker wilt zijn van een feilloze afwerking waar je jarenlang plezier aan beleeft, is het aanbevolen om je traprenovatie over te laten aan een ervaren specialist. Door deze klus uit te besteden geniet je van de volgende zekerheden:

  • Veiligheid: een trap dient in de eerste plaats veilig te zijn. Een specialist weet perfect waar hij op moet letten opdat jij en je familie de trap steeds met een gerust hart kunnen betreden.
  • Duurzaamheid: een tweede, belangrijke factor bij traprenovatie is de duurzaamheid van je “nieuwe” trap. Heb jij een open, houten wenteltrap die je wilt renoveren of gaat het om een gesloten betonnen trap? Een trappenmaker weet te allen tijde wat de beste materialen en methodes zijn met het oog op een lange levensduur.
  • Comfort: naast veiligheid en duurzaamheid is ook het gebruiksgemak van je trap erg belangrijk. Leuningen op de juiste hoogte, onderhoudsvriendelijke materialen en geen te hoge traptreden zijn allemaal factoren waar een specialist automatisch rekening mee houdt.
  • Geluiddempend effect: een trap die veel geluidsoverlast met zich meebrengt werkt op de zenuwen. Een gespecialiseerde trappenmaker zorgt steeds voor een optimale geluiddempende afwerking van je trap.
  • Dikwijls goedkoper: een specialist is uitgerust met al het nodige gereedschap om jouw trap te renoveren. Zelf zou je al deze materialen moeten gaan kopen.

Ontvang een prijs op maat

Traprenovatie: vind de juiste vakman in West-Vlaanderen

Wil jij jouw trap laten bekleden, wens je overzettreden te laten plaatsen of is je trapleuning dringend aan vervanging toe? Geef een korte, gedetailleerde beschrijving van je project, vul je persoonlijke gegevens in en ontvang meerdere offertes van trappenspecialisten bij jou in de streek.

trapmannen

Met deze tips vind je de juiste vakman in West-Vlaanderen

Wees specifiek: heb jij een houten trap die gerenoveerd moet worden? Ga dan niet te rade bij een trappenmaker die gespecialiseerd is in betonnen trappen maar concentreer je op de ondernemingen die ervaring hebben in houten trappen. Wees daarom steeds zo specifiek mogelijk bij het beschrijven van jouw wensen voor een traprenovatie.

Ga op onderzoek: om op zoek te gaan naar een trappenspecialist met een gerenommeerde reputatie bij jou in de buurt, doe je er goed aan om de verschillende marktspelers grondig te onderzoeken. Lees reviews en verdiep je in de bedrijfsgeschiedenis om meer te weten te komen.

Doe navraag bij anderen: hebben je buren, kennissen of familieleden in het verleden een trap laten renoveren? Vraag eens aan hen met wie zij in zee gegaan zijn.

Welke service bieden onze professionelen aan?

Heb je ervoor gekozen om jouw traprenovatie uit te besteden aan onze professionelen? Dan kan je rekenen op het totaalpakket. Van het uittekenen van je “nieuwe” trap en het zorgvuldig renoveren van je trap tot het opkuisen achteraf, wij verzorgen jouw traprenovatie van a tot z.

Vergelijken van offertes en prijzen loont!

Het is nooit een goed idee om het eerste het beste aanbod te aanvaarden. Dat geldt ook voor traprenovaties. Vraag offertes aan bij minstens drie verschillende ondernemingen en onderwerp ze aan een diepgaande vergelijking. Kijk niet alleen naar het prijsverschil maar durf ook rekening te houden met andere zaken, zoals garantieperiodes, de geschatte tijd van de werkzaamheden, de voorziene startdatum van de werkzaamheden, etc. Pas na een uitvoerige vergelijking gemaakt te hebben kan je de knoop doorhakken en bepalen wie verantwoordelijk zal zijn voor jouw traprenovatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Wat wenst u te laten realiseren
2*. Welk type trap wenst u?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.