Traprenovatie in Ravels: vakmannen, prijzen en offertes

Is je trap stuk en wil je op een goedkope manier je interieur laten herleven? Dan is traprenovatie in Ravels een goede optie! Hieronder kom je te weten wat het je gaat kosten en hoe je de geschikte vakman vindt.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Traprenovatie: overzicht soorten renovaties

traprenovatie voor en na

Als je kiest voor traprenovatie zijn er veel mogelijkheden. De vakman kan de trap renoveren met overzettreden, de trap bekleden of kiezen voor een ander renovatietechniek. Wat is er voor jou de beste keuze?

Vraag advies aan trappenmakers in je regio

Trap renoveren met overzettreden

Eén van de populairste manieren voor traprenovatie is het plaatsen van overzettreden. Het kost wel wat meer dan andere renovatietechnieken, maar geeft een mooi resultaat.

Het is bovendien nog steeds goedkoper dan het plaatsen van een nieuwe trap en de snelste manier om weer van een nieuwe trap te genieten. Voor het plaatsen van overzettreden betaal je zo’n 100 tot 150 euro per trede.

overzettreden plaatsen

Trap bekleden

Een andere methode om je trap een nieuwe look te geven, is door je trap te laten bekleden. Deze techniek heeft als grote voordeel dat het geluid dempt. Tenminste als je kiest voor tapijt.

Er zijn namelijk nog vele andere materialen die gebruikt kunnen worden, waaronder vinyl, hout en linoleum. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als je niet goed weet wat te kiezen, vraag je het best raad aan de expert!

Trap zandstralen

Door te zandstralen zorg je ervoor dat je houten trap een mooie nieuwe uitstraling krijgt. Het wordt meestal gedaan als de constructie nog in orde is, maar de trap er verouderd uitziet.

Bij deze renovatietechniek worden er fijne korrels onder hoge druk op de trap gespoten. De korrels schuren het hout en verwijderen op die manier resten, zoals verf en vernis. Zo wordt de trap mooi egaal en kan het gemakkelijker bewerkt worden. Houd er wel rekening mee dat deze techniek enkel geschikt is voor harde houtsoorten. Het kost je 30 tot 40 euro per vierkante meter.

Werkwijze traprenovatie

traprenovatie in jouw regio

Er zijn verschillende manieren om een trap te renoveren. Welke methode je ook kiest, het is een uitstekende optie als je trap een verfrissing nodig heeft. Het grote voordeel van traprenovatie is vooral dat het veel goedkoper is dan het plaatsen van een nieuwe trap. De prijs hangt uiteraard af van de techniek die je kiest, maar het zal je nooit meer kosten!

Traprenovatie duurt bovendien minder lang dan het plaatsen van een nieuwe trap, waardoor je na een dag al opnieuw je bovenverdieping kan bereiken. Als je kiest voor deze renovatietechniek wordt eerst de bekleding weggehaald en nadien de ruimte voorbereid. Na de reparatie kan je trap eventueel afgewerkt worden voor een nog mooier resultaat.

Nieuwe trap installeren

Is de constructie van je trap niet meer helemaal in orde? Dan laat je het best een nieuwe trap installeren. In dat geval kost het je wat meer dan een traprenovatie en kan je mogelijk enkele dagen je bovenverdieping niet bereiken.

Het is wel de ideale keuze om je interieur een nieuwe look te geven. Trappen bestaan in verschillende materialen, modellen en kleuren. Er is dus voor elk interieur keuze genoeg. Als je graag wilt weten welke trap er het best bij je woning past, is het een goed idee om raad te vragen aan een vakman!

Waarom een specialist in Ravels inschakelen?

Of je nu kiest voor traprenovatie of een nieuwe trap, het is altijd beter om een specialist in Ravels in te schakelen. Zeker als je er zelf geen verstand van hebt. In dat geval kan je nog meer schade veroorzaken waardoor de kosten sterk oplopen. Om dan nog niet te spreken over het gevaar dat het met zich meebrengt.

Door een specialist in te huren, zorg je bovendien altijd voor het mooiste resultaat. Zowel de reparatie van je trap als het installeren van een nieuwe trap vergen de nodige vakkennis. Als je dat niet hebt, is er een grote kans dat het resultaat teleurstelt. En dat wil je natuurlijk tegenhouden!

Vind de trapspecialist in Ravels

trapmannen

De beste trapspecialist in je buurt vinden? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zeker niet met de hulp van onderstaande tips!

Tips om de juiste specialist te vinden

De juiste specialist vinden begint met het opstellen van verschillende offertes. Het geeft je een goed zicht op welke vakman het goedkoopst is. Vraag zeker minstens 2 of 3 offertes aan, zodat je goed kan vergelijken.

Wees daarnaast zo duidelijk mogelijk in je aanvraag. Hoe duidelijker jij bent, hoe een gedetailleerd overzicht je krijgt. Op die manier wordt het makkelijker om de juiste vakman eruit te kiezen!

Vind trapspecialisten in Ravels

Het aanbod van onze professionelen: hoe werkt het?

Het opstellen van offertes bij verschillende professionals is dus dé manier om de beste specialist uit je buurt te vinden, maar hoe werkt het precies?

Het laten opmaken van een offerte is eigenlijk heel simpel; je vult je gegevens in en krijgt na enkele minuten een overzicht van wat het je allemaal kost. Daarnaast vind je op een offerte een tijdsduur van de werken, de geldigheidsduur, de voorwaarden van de aanbieder, je contactgegevens en de gegevens van het bedrijf terug.

Hoewel het invullen van een offerte niet moeilijk is, moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Zo is het belangrijk dat je alle gegevens goed nakijkt. Daarnaast is het raadzaam om niet naar het uurtarief te kijken, maar naar de totale kosten. Wanneer je uiteindelijk een vakman gekozen hebt, moeten er alleen nog enkele afspraken gemaakt worden. Je neemt dan contact op met de kenner en stelt ook al de vragen die je nog hebt. Daarna kan er een contract opgesteld worden.

Offertes en prijzen vergelijken

Offertes opstellen en zo de prijzen van verschillende vakmannen in Ravels met elkaar vergelijken? Dat doe je eenvoudig op onze site! Je hoeft hiervoor enkel een formulier in te vullen en na enkele minuten zie je al het resultaat.

Twijfel niet om offertes bij verschillende vakmannen te laten invullen, want je kan daarmee heel wat geld besparen. In sommige gevallen scheelt het wel tot 40 % op de totaalrekening!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Wat wenst u te laten realiseren
2*. Welk type trap wenst u?
3. Beschrijf uw project
4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.